Software

Hier worden gratis eendags-software-aanbiedingen getoond. Vandaag zijn er geen interessante gratis aanbiedingen. De vorige aanbieding was op 26 januari 2023: EaseUS Todo Backup Home 2023


5 januari 2023 De beste voorzorg tegen een fatale crash van je computer is het regelmatig maken van een 'image' van de systeemschijf, de C-schijf. Zo'n image is een exacte kopie van het systeem. Na een crash kan zo'n image op eenvoudige wijze worden teruggezet, waarna de computer weer gewoon opstart en werkt. Voor Windows gebrukers is Macrium Reflect een van de beste programma's om zo'n image te maken. Daarvan bestaat ook een gratis versie, die voor de meesten van ons ruim voldoende is. Met dit gratis programma kunt u vervolgens ook de veranderingen van uw systeem vastleggen via een Differential backup, bijvoorbeeld na Windows updates, of als u een nieuwe versie van een programma hebt geïnstalleerd. Zeer aan te bevelen!

De uitgever van Macrium Reflect, Paramount, heeft onlangs laten weten, dat ze aan het eind van dit jaar stoppen met deze gratis versie. De huidige gratis versie zal ook daarna blijven werken, maar zal niet meer ge-update worden. Als u geïnteresseerd bent kunt u dit jaar nog de (Engelstalige) gratis versie, Reflect 8 Free, downloaden, installeren en gebruiken. Downloaden gaat via deze website: https://www.macrium.com/reflectfree# NewBlue Titler Pro 7 & 5

Na eerder een Nederlandstalige handleiding van Titelgenerator NewBlue Titler Pro 5 te hebben gemaakt, is er nu ook een Nederlandstalige handleiding van NewBlue Titler Pro 7.  Deze handleiding is voor zowel het videobewerkingsprogramma Edius als Magix Video Pro X geschikt.

Deze handleiding is uitsluitend voor leden beschikbaar en wordt gratis aangeboden via het besloten gedeelte van het forum. Bent u bezoeker en heeft u ook interesse? Overweeg dan een lidmaatschap.

De handleidingen zijn een vertaling van het Engels naar het Nederlands.

De handleiding NewBlue Titler Pro 5 kun je als PDF-bestand vanaf hier openen/downloaden. Voor de Pro 7 versie dient u zich eerst als lid aan te melden

Als je belangstelling hebt voor de auteur waar de gehele Engelstallige versie is te vinden klik dan hier. Op deze site zijn meerdere versies van NewBlue Titler beschikbaar.

Boris FX Particle Illusion

Heb je interesse in een gratis programma met super mooie effecten (2500 stuks) dan kun je deze downloaden via Boris FX Particle Illusion. Het enige wat noodzakelijk is, is een account aanmaken.

Je kunt de download hier vinden. Het betreft een stand-alone versie. Er is inmiddels alweer een nieuwe versie 15.5.2 uitgebracht in 2022.

Filmpraxis heeft een mooie tutorial hoe je e.e.a. kunt downloaden, installeren met de eerste handelingen. Klik hier voor de link. Het betreft het bericht in de newsblog van 2020 "Erklärvideo (gratis)", dus van de vorige versie.

Ik kreeg via Aat Eland nog een prachtige aanvulling hoe je met Boris FX kunt werken. De tutorials zijn wel in het Engels. Klik hier voor de link.

Carl Berendsen

Lid worden?

15 per jaar

 

Kijk ook eens bij:

           nova

     Nova videofilmers

 

 

    Ons privacybeleid

Lees onze nieuwsbrieven

Blijf bij! Het is gratis .
Geef uw naam en E-mailadres op en u
blijft op de hoogte van het wel en wee van
de vereniging. Door uw naam en E-mailadres
op te geven verklaart u akkoord te gaan met
het opnemen van uw naam en E-mailadres
in onze database voor de nieuwsbrieven.