Laatste Nieuws Augustus 2021

Nieuwe update van Edius X en 9.55 beschikbaar, zie verder in dit artikel

 

Werkgroep Edius

Augustus 2021

Ondanks of misschien wel door de coronaperikelen mogen we ons verheugen op een mooie groei van het aantal deelnemers binnen onze werkgroep. Met een stijging van zo'n 20% zijn we daar heel blij mee. Vermeldenswaard is ook dat het aantal Belgische deelnemers daar een groot aandeel in heeft.

Inmiddels is de eerste bijeenkomst in Houten alweer een hele tijd geleden. De opkomst was in verband met het coronavirus wat minder maar het enthousiasme onder de leden was perfect. Vele items binnen Edius zijn behandeld en mooie nieuwe ideeën opgedaan.

Jammer dat de bijeenkomsten nu voorlopig stil liggen, maar binnen de werkgroep wordt er hard gewerkt aan diverse tutorials die ook weer binnen deze website te zien zijn. Na een aantal proefsessies met digitale bijeenkomsten is gebleken dat hiervoor nog enige uitleg noodzakelijk was. Hiervoor is inmiddels een tutorial naar de deelnemers verstuurd. We zullen snel de digtiale bijeenkomsten, naast de fysieke bijeenkomsten, kunnen realiseren.

Wil je je aanmelden, dat kan via Videobewerkers.nl.

Carl Berendsen

Algemeen:

Binnen Videobewerkers is sinds 2019 een werkgroep van Edius opgestart. In deze werkgroep wordt de diversiteit van het montagepakket besproken en toegelicht. Het voordeel van de werkgroep is dat je met veel gebruikers de verschillende mogelijkheden uittest en je met elkaar tot praktische oplossingen komt. Vele handen maken licht werk, in dit geval vele montageoplossingen. Heeft u een vraag, ga dan eens na het forum van Videobewerkers.nl

Van de diverse oplossingen worden zoveel mogelijk tutorials gemaakt, die via de werkgroep en videobewerkers.nl worden verspreid. Dus ook met jouw probleem kunnen wij je misschien helpen. 

Handleiding cursusboek Walter Meiys

Laatste nieuws van Walter Meys is dat het cursusboek "Monteren in Edius 8-9" nu alleen nog in digitale vorm te koop is voor € 39,90. Interresse? laat het ons weten, zodat we deze voor u kunnen bestellen.

Via het forum vernomen dat Walter Meys ook de intentie heeft om een cursusboek voor Edius X uit te brengen. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

Contactadres via Videobewerkers.nl Edius coordinator Carl Berendsen

 

Software Edius 

Augustus 2021

update Edius X versie 10.20.7821

Edius X heeft een nieuwe update uitgebracht, de meest recente versie is op dit ogenblik versie 10.20.7821.

De update betreft een aantal kleine aanpassingen, ook zijn een aantal items vanaf nu uitgeschakeld. Voor verdere informatie klik hier

 

Augustus 2021

update Edius 9.55

Door Grass Valley is er weer een update van Edius 9 doorgevoerd namelijk 9.55.7761. Het blijft dus belangrijk dat als je Edius X gebruikt ook Edius 9 blijft updaten.

Voor informatie klik hier

 

Vanaf september 2020 is de nieuwe versie 10 uitgebracht. Van de Edius X versie zijn een 3-tal Demo presentaties uitgebracht. 

 
image.png
 
Onderstaand de drie linken naar deze presentaties.

De link naar die live Youtube uitzending van juni is: 
Deze is in het Nederlands ondertiteld.
 
De link naar de live Youtube uitzending van juli is:
Deze is in het Nederlands ondertiteld.
 
De link naar de live Youtube uitzending van augustus is:
Deze is in het Nederlands ondertiteld

 

Lid worden?

15 per jaar

 

Lees onze nieuwsbrieven

Blijf bij! Het is gratis .
Geef uw naam en E-mailadres op en u
blijft op de hoogte van het wel en wee van
de vereniging. Door uw naam en E-mailadres
op te geven verklaart u akkoord te gaan met
het opnemen van uw naam en E-mailadres
in onze database voor de nieuwsbrieven.