Nieuws

Final Cut Pro nieuws

 

Final Cut Pro wordt vanaf nu ook binnen Videobewerkers.nl ondersteund!

In de digitale voorjaarsbijeenkomst van 24 april 2021 hebben we binnen Videobewerkers.nl besloten de werkgroep Final Cut Pro op te richten. Deze werkgroep, die zal bestaan uit de actieve gebruikers van Final Cut Pro, zal ondersteuning bieden in het gebruik van dit pakket (alle versies), Motion en Compressor. Regelmatig is de behoefte geuit om ook dit Apple-pakket te ondersteunen, wat prima past binnen de doelstelling van Videobewerkers.nl.

Door de komst van de goedkopere en krachtige M1-computers is een Mac voor een grotere doelgroep bereikbaar geworden. Final Cut Pro (FCP) is een niet-lineair videobewerkingspakket om video mee te monteren. Het is enkel beschikbaar voor de Mac en wordt ontwikkeld door Apple.

Uniek aan FCP is de “magnetische tijdlijn”, waardoor het werken met verschillende sporen niet meer nodig is. Wel wennen als je van een traditionele editor overstapt, maar daarin kan de werkgroep je helpen. Inmiddels hebben we ook een Final Cut Pro sectie geopend op ons forum. Alle FCP gebruikers zijn van harte welkom binnen onze vereniging waarbij we hopen op een actieve deelname binnen de werkgroep. Is uw interesse gewekt? Wordt dan lid door u via de menuknop Lid worden in te schrijven.

Met vriendelijke groet,

Jan de Bloois, coördinator Werkgroep Final Cut Pro.

Lid worden?

15 per jaar

 

Lees onze nieuwsbrieven

Blijf bij! Het is gratis .
Geef uw naam en E-mailadres op en u
blijft op de hoogte van het wel en wee van
de vereniging. Door uw naam en E-mailadres
op te geven verklaart u akkoord te gaan met
het opnemen van uw naam en E-mailadres
in onze database voor de nieuwsbrieven.